NHL-viikonlopun herkkupala odottaa sunnuntai-illassa - tänäänkin yksi prime time -ottelu

NHL-viikonloppu tarjoilee tällä kertaa melko vähäverisen kattauksen prime time -otteluita, mutta jotain kuitenkin. Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Vancouver Canucks on vieraskiertueella ja ottelee lauantai-illan kähmyssä Buffalo Sabresin vieraana.

Sabres on jäänyt ulos pudotuspeleistä jo kahdeksana peräkkäisenä keväänä ja sama kohtalo vaanii jälleen kerran. Runkosarjasta on toki vielä lähes puolet pelaamatta, mutta ero viivaan on venähtänyt jo seitsemään pisteeseen. Neljän edellisen viikon kuntopuntari ei riemunkiljahduksia nostata, kun joukkue on voittanut yhdestätoista ottelustaan vain kolme.

Canucks puolestaan temmelsi ennen vieraskiertuettaan peräti seitsemän ottelun voitttoputken. Floridan auringon alla alkoi kuitenkin tulla lunta tupaan. Ensin Tampa Bay Lightning rökitti peräti 9-2 ja Panthers antoi vielä perään tukkapöllyä 5-2.

Yhdentoista ottelun vaisun jaksonsa aikana vain 23 maalia iskeneen Buffalon tykönä on ainakin puolustuspelillisen kasvojen pesun paikka.

Jatkaako "maalitykki" Rinne?

Suomalaisittain viikonlopun herkkupala on sunnuntai-illan Winnipeg Jets - Nashville Predators. Predators antoi viime viikon päätteeksi potkut päävalmentaja Peter Laviolettelle ja pestasi tilalle aiemmin tällä kaudella New Jersey Devilsistä kenkää saaneen John Hynesin.

Hynesin savotta alkoi 2-6 -tappiolla Bostonille, mutta toisessa ottelussa kaatui ikimuistoisesti Chicago Blackhawks 5-2. Ikimuistoisesti siksi, että Nashvillen seuraikoni, maalivahti Pekka Rinne laukoi ottelussa uransa ensimmäisen maalin tyhjään Chicagon rysään loppuhetkillä.

- Olen aina tykännyt pelata mailalla, ja tämä (maalin tekeminen) oli jotain, josta olen aina unelmoinut. Tähdet olivat kohdallaan, Rinne hekumoi.

Konkarin pelaaminen ei toki ole kirkossa kuulutettua, sen verran tasatahtiin Rinne ja Juuse Saros ovat tällä kaudella pelanneet. Rinteellä on tilastoissa 27 ottelua, Saroksella 21. Mutta oli miten oli, suomalaisvahti nähdään veräjällä joka tapauksessa.

Mikael Granlund puolestaan on tuskaillut pitkin kautta tuloksenteon sietämättömän vaikeuden kanssa. 37 ottelun tehot 7+8 ovat Granlundin mittapuulla vaisunsorttiset. Peliaika on ajoittain pudonnut jopa 12 minuutin tuntumaan, mutta pääsääntöisesti sitä kertyy kuitenkin 15-20 minuuttia ottelua kohden.

Kuinka käy Sami Nikun?

Jetsin puolella Patrik Laineen pistesaldo on ollut poikkeuksellisesti syöttöpainotteinen 15+26=41. Laineen lavasta lähtenyt kiekko on pöllyttänyt verkkoa edellisen kahdeksan kierroksen aikana vain kerran.

Mielenkiintoista on myös nähdä, mikä on NHL:n röyhkeintä hevilettiä kantavan Sami Nikun kohtalo. AHL:n jo toissa kaudella läpipelannut Niku pelasi lokakuussa Jetsin riveissä yhden ottelun, mutta joutui sen jälkeen viettämään kolme kuukautta farmissa.

Nyt tilastoihin on kertynyt kaksi ottelua lisää. Montrealia vastaan JYP-kasvatti pelasi reilut 13 minuuttia, mutta seuraavassa ottelussa Torontossa vastuuta heltisi yli kaksi minuuttia vähemmän. Sopeutuminen ei taatusti ole helppoa Nikun kaltaiselle kiekolliselle puolustajalle, joka on tottunut urakoimaan AHL:ssa isoja minuutteja.

Viikonlopun NHL-ottelut "ihmisten aikaan" (11.1.-12.1.)