KuPS hakee jatkopaikkaa Valko-Venäjältä

Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella pullat ovat parhaiten uunissa KuPSilla. Savolaispoppoo kaatoi viikko sitten valkovenäläisen FC Vitebskin Kuopion Keskuskentällä 2-0. Päävalmentaja Jani Honkavaaran 4-3-3 -systeemi puraisi viiden keskikentällä puolustanutta vierasjoukkuetta vastaan.

Maalejaan KuPS joutui tosin odottamaan viimeiselle puolituntiselle saakka, mutta kärsivällisyys palkittiin. Puolustaja Luis Carlos Murillo osui 61. minuutilla ja hyökkääjä Lucas Rangel 13 minuuttia myöhemmin.

- Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme kärsivällisesti ja pidimme palloa. Toisella tilaa alkoi aueta ja pelin rakenne toimi, päävalmentaja Honkavaara luonnehti ottelun jälkeen KuPSin verkkosivuilla.

Lokomotiv Vitebskinä aiemmin tunnettu seura on melkoisen harvinainen näky Euroopan kentillä ja on mukana Eurooppa-liigan karsinnoissa vasta ensimmäistä kertaa. Edellisestä eurovisiitistä on aikaa jo 20 vuotta, kun Vitebsk otteli sittemmin edesmenneessä Intertoto-cupissa.

KuPS otti illan peliareenaan Vitebsky Spot Complexiin tuntumaa eilisissä harjoituksissaan. On selvää, että kotijoukkue lyö lisää puita uuniin reilut 8000 katsojaa vetävällä kotistadionillaan.

- On iso asia, että emme antaneet vierasmaalia. Silti pitää olla valmiina siihen, että peli muuttuu. Ollaan vasta puolivälissä, pidetään jalat maassa, Honkavaara muistutti.

Vierasmaalilla tai sen päästämättömyydellä on eurokarsinnoissa oma painoarvonsa. Jos KuPS tuikkaa Valko-Venäjällä yhdenkin osuman, pitää vastustajan mättää neljä.

Kapteeni Petteri Pennanen löysi kuitenkin parannettavaa jo tuoreeltaan ensimmäisen osaottelun jälkeen.

- Pelissä tulee monesti notkahdus 1-0 -maalin jälkeen ja me vähän valuimme alas. Pitää parantaa, Pennanen korosti.

Valko-Venäjän pohjoisosassa sijaitsevaan Vitebskiin on luvattu illaksi ukkoskuuroja, mikä voi antaa oman värinsä otteluun. FC Vitebsk - KuPS käynnistyy kello 21.30 ja on katsottavissa suorana lähetyksenä Unibetin sivujen kautta.