Kakko karjui helpotuksen huokausta - nousi harvalukuiseen Rangers-joukkoon

Tuuletuksessa oli helpotusta ja eläimellistä raivoa. Kaapo Kakko vei New York Rangersin 1-0 -johtoon ottelun ensimmäisessä erässä Ottawa Senatorsia vastaan. Toisessa erässä Kakko alusti Artemi Panarinin ylivoimaosuman.

Lohtu oli kuitenkin laiha, kun Rangers hävisi 2-6. 1+1 tehoillaan Kakko nousi kuitenkin Rangers-historiassa harvinaiseen joukkoon. 18-vuotiaana vähintään kaksi pistettä ovat aiemmin tehneet vain Manny Malhotra 20 vuotta sitten ja Joe Bell peräti 77 vuotta sitten, vuonna 1942.

– Hän saattoi olla meistä ainoa, jolla oli hyvä ilta, Rangersin päävalmentaja David Quinn tuumasi NHL:n sivuilla ja oli epäilemättä oikeassa.

Rangersin alkukausi on ollut synkkä. 12 ottelusta on kasassa vasta 11 pistettä ja sijoitus on Metropolitan-divisioonan viimeistä edellinen ennen paikallisvastustaja New Jersey Devilsiä.

Kakko iski uransa ensimmäisen NHL-maalin kolmannessa ottelussaan. Sen jälkeen maaliton putki venähti kuuteen otteluun ja peliaikakin väheni. Nyt Kakko on takonut kolmen edellisen kierroksen aikana 2+1=3 pistettä. Peliaikaakin on viime kierroksilla kertyny vähintään neljätoista ja puoli minuuttia, parhaimmillaan jopa seitsemäntoista ja puoli minuuttia ottelua kohden.

Aikamies tulokaspörssin kärjessä

Kakko on 18-vuotiaaksi koltiaiseksi paitsi fyysisesti harvinaisen valmis, myös henkisesti kypsä. Tehot 3+2 eivät tarkoita vielä mitään ilotulitusta, tosin Rangers on tehnyt verrattaen vähän maaleja toistaiseksi. Viisi tehopistettä oikeuttaa tulokkaiden pistepörssin 14:een sijaan yhdessä Toronto Maple Leafsin Trevor Mooren kanssa.

Se klassinen, jo vuosikausia jauhettu vertailu Jack Hughesiin kertoo siitä, että Hughes on kerännyt toistaiseki yhden maalin ja yhden syöttöpisteen enemmän kuin Kakko. Tulokkaiden pistepörssiä johtaa Mooren tavoin Torontoa edustava Ilja Mikhejev, joka on kerännyt jo 4+7=11 pistettä.

Mikhejevin kohdalla on toki mainittava, että hän on 25-vuotias aikamies, jolla oli jo ennen Torontoon siirtymistä vyöllään 224 KHL-ottelua, joissa 62+60=122 pistettä. Kakolla oli ennen New Yorkiin lähtöä tilillä 51 liigaottelua.
1+1 pistettä yhdessä melko rumassa tappiossa ei vielä vie ketään kuuhun, mutta Kaapo Kakolle ne saattoivat olla enemmän kuin ne kuuluisat sata jänistä. Nuorukaisen on helppo olettaa nousevan vielä kohisten pistepörssissä.

NHL:n suomalaispörssi, top 10